10 σημάδια δείχνουν πως ΔΕΝ είναι έτοιμος να προχωρήσει μαζί σου



10 σημάδια δείχνουν πως ΔΕΝ είναι έτοιμος να προχωρήσει μαζί σου
Νομίζεις πως βρήκες τον ένα και μοναδικό, τον άντρα της ζωής σου κι έχεις ήδη αρχίσει να κάνεις όνειρα; Θέλεις και σχεδιάζεις να περάσετε τη σχέση σας στο επόμενο βήμα αλλά μήπως λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο; Ξέρεις ν΄αποκρυπτογραφείς τα σημάδια που σου δίνει; Είναι έτοιμος να προχωρήσει μαζί σου ή επιμένει περίτεχνα να... στρίβει δια του αρραβώνος; 
Σου αποκαλύπτουμε τα σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πως δε νιώθει ακόμη έτοιμος να σου κάνει την πρόταση που ονειρεύεσαι ή αν επιμένεις να τoν κάνεις εσύ να πει το "Yes I do". 

#1 Αποφεύγει ν΄απαντάει σε καυτές ερωτήσεις του στιλ "που πάει η σχέση μας"; 

Κάθε φορά που ανοίγεις θέμα σχετικά με το τι συμβαίνει με εσάς τους δυό αποφεύγει με διπλωματία ν΄απαντήσει, αλλάζει κουβέντα και αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Όχι δεν είναι τυχαίο. Με τον τρόπο του δείχνει πως δεν είναι έτοιμος ακόμη για όσα του ζητάς. 

#2 Δε θέλεις να μείνετε μαζί & βρίσκει δικαιολογίες 

Όσες φορές του προτείνεις να μείνετε μαζί βρίκει δικαιολογιες όπως η απόσταση, τα οικονομικά, το σπίτι που δεν του αρέσει ή απλά βάζει συνεχώς αναβολές και δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Το τρίμηνο γίνεται εξάμηνο, το εξάμηνο χρόνος και οι αναβολές συνεχίζονται κάνοντας τα νεύρα σου κρόσια και δοκιμάζοντας την υπομονή σου. 

#3 Ισχυρίζεται πως ήδη έχετε κάνει το παραπάνω βήμα στη σχέση σας 

Αυτός είναι ο τρόπος του να σου πει πως είναι χαρούμενος με την κατάσταση ως έχει και δε θέλει κάτι παραπάνω, τουλάχιστον για την ώρα. Αν αυτό βέβαια εσένα δε σου αρκεί οφείλεις να το ξεκαθαρίσεις (με κάθε ρίσκο).

#4 Λέει πως θέλει παιδιά αλλά... 

Στα λόγια θέλει να κάνει παιδιά μαζί σου, μιλάει για οικογένεια, έχει δηλώσει την προτίμησή του για κοριτσάκι ή αγοράκι αλλά στην πράξη... προσέχει τόσο που η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι απλά ανύπαρκτη, σε βαθμό που πιο εύκολα πιάνεις το τζακ ποτ του τζόκερ και το λόττο παρά παιδί. 

#5 Θεωρεί το γάμο "κρεμάλα" και το δείχνει στην πρώτη ευκαιρία 

Κάθε φορά που ένας φίλος του ανακοινώνει πως παντρέυεται αντί να τον συγχαρεί του πετάει ατάκες κοροιδευτηκές του στιλ "σε τύλίξε", "πας για κρεμάλα" κι όλες τις κλασικές στερεότυπες αντρικές ατάκες. Το πρόβλημα είναι μάλιστα πως το πιστεύει κι αυτό φαίνεται σε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς καθώς θεωρεί τον φίλο "πανίβλαξ" που βάζει στεφάνι. Η λέξη γάμος και μόνο του προκαλεί ανατριχίλα. 

#6 Είναι... "μικρός ακόμη"

Μπορεί να έχει πατήσει τα 35 ίσως και τα 40 αλλά το παλικαράκι είναι ακόμη πολύ μικρό για παντρειά ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει και να λέει. Ίσως μια συζήτηση περί "ενηλικίωσης" και πότε το κόβει να γίνεται αυτό σου δώσει τις απαντήσεις που ζητάς. 

#7 Η μια ψυχρολουσία μετά την άλλη: Η πρόταση δεν έρχεται ποτέ & ας είστε μαζί χρόνια

Περνάει η μία επέτειος μετά την άλλη κι εκεί που περιμένεις την πολυπόθητη πρόταση, τη ρομαντική με όλες τις δόξες και τιμές, αναμένεις να δεις τι θα σκέφτηκε άραγε, τι θα οργάνωσε και πόσο ιδιαίτερη θα είναι αυτή η ημέρα, τρως για μια ακόμη φορά την ψυχρολουσία. Δωράκι άνευ πρότασης κι αυτή τη φορά και ούτε κουβέντα για εξέλιξη της σχέσης.  

#8 Δεν είσαι στην κορυφή της λίστας του 

Αναφερόμαστε στη λίστα των προτεραιοτήτων του και η θέση που εσύ έχεις, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Έχει ποτέ θυσιάσει χρόνο ή διασκέδαση για να βρεθεί μαζί σου ή μήπως απλά γεμίζεις τον κενό του χρόνο; Μπαίνεις στο πρόγραμμά του ή σχεδιάζετε από κοινού το τι θα κάνετε; Είναι το Α και το Ω για να περάσετε στο επόμενο βήμα, που σημαίνει να είστε ζευγάρι στην πράξη, ουσιαστικά και ξεκάθαρα. Αν δεν το έχετε καταφέρει ακόμη, ίσως απλά αυτός δε θέλει ακόμη να περάσει στο επόμενο στάδιο τη σχέση. 

#9 Τον φοβίζει η... κοινοκτημοσύνη

Μένετε μαζί αλλά βλέπεις δισταγμό στη λήψη κοινών αποφάσεων ή αγορών. Και δε μιλάμε για δάνειο σπιτιού αλλά για πράγματα απλά όπως για παράδειγμα η αγορά μιας καινούριας τηλεόρασης, επίπλου, ή ακόμη και η απόκτηση κατοικιδίου. Είναι καμπανάκι που σου δέιχνει πως μάλλον φοβάται ακόμη τη δέσμευση...  

#10  Λέει ΝΑΙ αλλά από ημερομηνία τίποτα 

Ενέδωσε στις πιέσεις σου, φοβήθηκε μη σε χάσει, ίσως και να μετακομίσατε μαζί κάτω από τη ίδια στέγη αλλά τα πράγματα παραμένουν στάσιμα.  Κάθε φορά που μιλάς για ημερομηνία, υπάρχει έτοιμη απάντηση και δικαιολογία και φυσικά αναβολές. Μπορεί εσύ να κοιτάς νυφικά και κτήματα αλλά αυτός σφυρίζει αδιάφορα. Τον φοβάται το γάμο είναι φανερό ή απλά δεν είναι έτοιμος ακόμη γι΄αυτό το βήμα.