5 λόγοι για να ασκηθείτε τώρα!

Εάν νιώθετε πιεσμένες και η ενέργειά σας είναι ανύπαρκτη, τονωθείτε με 30 λεπτά άσκησης. Είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να...

...βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η άσκηση. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό.

...κόψετε το κάπνισμα: Η άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παρόμοια δράση με το τσιγάρο, με τη διαφορά ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία.

...ψηλώσετε: Έστω και - δυστυχώς μόνο - φαινομενικά. Βελτιώνεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσείς να κερδίζετε 2-3 πόντους.

...θυμάστε καλύτερα: Η σωματική άσκηση, εκτός όλων των άλλων πλεονεκτημάτων για την υγεία, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Όσο πιο καλά αιματώνεται ο εγκέφαλος, τόσο καλύτερα αυτός αναπτύσσεται καθόλη τη διάρκεια ζωής.

...χαμογελάτε συχνότερα: Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης, επειδή μειώνει τις ορμόνες του στρες. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας ή να εμφανίσουν καταθλιπτική διάθεση.