Tιπς για να κρατήσει το μακιγιάζ σου όλη μέρα

Αν σκέφτεσαι πώς θα κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη την ημέρα τότε παρακάτω θα βρεις τα πιο σούπερ τιπς για να είσαι κούκλα από το πρωί ως το βράδυ!

Αν δεν θέλεις να επενδύσεις σε ένα βαρύ μέικ-απ, φρόντισε να διαλέξεις μια απλή πούδρα ή ένα μέικ-απ σε μορφή mousse που θα αφήσει την επιδερμίδα σου να "αναπνεύσει" πολύ περισσότερη ώρα και έτσι το δέρμα σου θα δείχνει πιο φρέσκο. Ακόμη μπορείς να ανανεώσεις πιο συχνά με την πούδρα το δέρμα σου χωρίς να δείχνει τίγκα στο μέικ-απ, αλλά αντίθετα θα δείχνει πιο φυσικό.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου, καθάρισε το πρόσωπο σου με το κατάλληλο προϊόν. Αν έχεις μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα τότε ένα απαλό καθαριστικό είναι η καλύτερη λύση για να έχεις καθαρό δέρμα πριν απλώσεις το μέικ-απ σου! Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα απλά ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπο σου. Είναι πολύ βασικό να έχεις καθαρό δέρμα πριν απλώσεις την βάση σου. Μόνο τότε το μέικ-απ σου θα κρατήσει περισσότερο!

Αν βαφτείς το πρωί και δεις πως το μακιγιάζ των ματιών σου σιγά-σιγά εξαφανίζεται μέσα στη μέρα, τότε καλό είναι να δοκιμάσεις την αδιάβροχη εκδοχή της μάσκαρα ή του άι-λάινερ. Η αδιάβροχη μάσκαρα θα κάτσει στα βλέφαρα σου για πολύ περισσότερο από την απλή μάσκαρα αλλά μπορεί να δυσκολευτείς λιγάκι να την αφαιρέσεις από τα μάτια. Αν δεις πως δεν βγαίνει βάλε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα βαμβακάκι και προσπάθησε ξανά. Πάντως το αδιάβροχο μολύβι ματιών θα σου εξασφαλίσει χρώμα με μεγάλη διάρκεια στα μάτια!

Βάλε σκιά βάσης: αν απλώσεις στα βλέφαρα σου μια σκιά βάσης σε ουδέτερο χρώμα και στην συνέχεια απλώσεις από πάνω την σκιά που θέλεις θα δεις πως το αποτέλεσμα θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Αυτός είναι ένας σούπερ τρόπος για να πετύχεις και πιο απαλό χρώμα ταυτόχρονα!