Μυστικά για βαμμένα μαλλιά

Αν ανήκεις και εσύ στις 7 από τις 10 γυναίκες που σύμφωνα με τις στατιστικές βάφουν τα μαλλιά τους, καλό είναι να μάθεις πώς πρέπει να τα περιποιείσαι για να τα διατηρήσεις υγιή, λαμπερά και με χρώμα που δεν αλλοιώνεται από τη μια βαφή μέχρι την επόμενη.
Τα καλά νέα είναι ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών που βάφουν τα μαλλιά τους, τόσο πολλαπλασιάζονται σε αριθμό και ποικιλία τα προϊόντα καθαρισμού, προστασίας και styling με την ένδειξη «για βαμμένα μαλλιά». Πρόκειται για εξειδικευμένες φόρμουλες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στα μαλλιά η βαφή καθώς και αυτών που δημιουργούνται εξαιτίας της γενικότερης ταλαιπωρίας που υφίστανται τα μαλλιά.
Τα βάφεις; Πρόλαβε τα προβλήματα: Η βαφή είναι μια οξειδωτική διαδικασία που επηρεάζει έντονα τη δομή της τρίχας. Τα χημικά συστατικά της διαπερνούν το περιτρίχιο και εισχωρούν στο εσωτερικό σώμα της τρίχας, ώστε να απομακρύνουν το φυσικό χρώμα, μια διαδικασία που δεν διαταράσσει μόνο τη λεία επιφάνειά της αλλά και την εσωτερική δομή της.
Με τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων λοιπόν τα μαλλιά αφυδατώνονται και χάνουν σταδιακά τη λάμψη τους όταν η επιφάνεια στην οποία αντανακλάται το φως δεν είναι λεία, η λάμψη του διαχέεται. Έτσι η τρίχα αποδυναμώνεται χάνει την ελαστικότητά της και γίνεται εύθραυστη. Οι βαφές, σε συνδυασμό με το styling, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τη μόλυνση αλλά και εξαιτίας της φυσικής γήρανσης της τρίχας έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της, την κακή όψη των μαλλιών και τη σταδιακή απώλειά τους.
Προχώρησε στη δράση: Αν λοιπόν θέλεις να έχεις και βαμμένα, υγιή, λαμπερά και μεταξένια μαλλιά, τηρήστε αυστηρά μερικούς κανόνες:
1. Μη λούζεις τα μαλλιά σου συχνότερα από 2 με 3 φορές την εβδομάδα και ενώ είναι νωπά να άπλωνε στις άκρες τους πάντα conditioner και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μάσκα.
2. Η περιποίηση με ένα leave in προϊόν στις άκρες των μαλλιών συστήνεται να εφαρμόζεται μέρα παρά μέρα σε μαλλιά με κανονική και λεπτή τρίχα και καθημερινά σε ατίθασα μαλλιά.
3. Κάθε φορά που βάφεις τα μαλλιά σου πρέπει να τα περιποιείσαι με μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα μαλλιών για να είναι πάντα απαλά και να μπορείς να τα ξεμπερδέψεις πιο εύκολα!