Tροφές για υγιές και δυνατό δέρμα

Το ανθρώπινο δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και μερικές φορές μπορεί να γίνει και εύθραυστο. Ο ήλιος, η ηλικία ακόμη και η καλή ή κακή ψυχολογική κατάσταση μας μπορεί να αποτυπωθεί πάνω στο δέρμα μας. Εμείς ανακαλύψαμε εκείνες τις τροφές που καταναλώνοντάς τις μπορούμε να χαρίσουμε στο δέρμα μας μια υγιή και δυνατή όψη.
- Τόνο κονσέρβα, σε νερό
Είναι ένα από τα βασικά είδη διατροφής στις περισσότερες κουζίνες και είναι μάλιστα πλούσιο σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από την καταστροφή που τους προκαλεί ο ήλιος και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.
- Μαύρη σοκολάτα
Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως ένα ρόφημα που περιείχε 2 κουταλιές της σούπας κακάο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, επί 12 μήνες, στο τέλος η επιδερμίδα τους ήταν ιδιαίτερα απαλή, πιο ενυδατωμένη και είχε καλύτερη κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων.
- Μαύρο τσάι με ξύσμα κίτρου
Η κατανάλωση τσαγιού πετυχαίνει την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Κυρίως αν καταναλώνουμε 2 ή περισσότερα φλιτζάνια κάθε μέρα, σύμφωνα με μελέτη από το Dartmouth Medical School.
- Καροτόζουμο
Ενα φλιτζάνι χυμός από καρότο περιέχει 22 mg β-καροτίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που, σύμφωνα με πολλές μελέτες, διαφυλάσσει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Φυσικά, όσο περισσότερο πίνεις τόσο μεγαλύτερη προστασία απολαμβάνεις.