7 οφέλη από τη γυμναστική

Αναμφισβήτητα η άσκηση κάνει καλό σε πολλά πράγματα και πάνω απ’ όλα στην υγεία μας. Από τις πρώτες ημέρες της γυμναστικής θα δούμε βελτίωση στο μυϊκό μας σύστημα, βελτίωση της ισορροπίας, ενίσχυση της αντοχής και όξυνση των αντανακλαστικών. Τι άλλο θέλετε; Κι όμως η γυμναστική μας προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε. Εμείς σας τα καταγράφουμε αυτά τα κρυφά οφέλη.
1 Καλύτερο σεξ
Γυμναστική σημαίνει καλύτερη καρδιακή λειτουργία που αυτό συνεπάγεται με βελτιωμένη σεξουαλική ζωή. Κάποιος που εντάσσει στο πρόγραμμα του τη γυμναστική, αρχίζει και έχει καλύτερη εικόνα για το σώμα του και τον εαυτό του με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη σεξουαλική ζωή. Τα οφέλη του σεξ, τα ξέρουμε.
2 Βελτιώσεις στο DNA
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η άσκηση μπορεί να αλλάξει την έκφραση των γονιδίων. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν και κληρονομούμε ένα προκαθορισμένο γενετικό υλικό από τους γονείς μας, εντούτοις οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, επηρεάζουν την έκφραση των γονιδίων. Η γυμναστική όμως μας βοηθάει να ‘’σιωπήσουμε’’ τους κακούς παράγοντες.

3 Λαμπερό δέρμα
Μπορεί την ώρα που χτυπιέστε στη γυμναστική να νευριάζετε με τον ιδρώτα που τρέχει αλλά να ξέρετε πως η εφίδρωση βοηθά στον καλύτερο καθαρισμό και στην αποβολή των άχρηστων ουσιών από τις στιβάδες του δέρματος.

4 Καλύτερος ύπνος
Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός στη ζωή ενός ανθρώπου και μελέτες δείχνουν πως όσοι ασκούνται κοιμούνται καλύτερα. Γιατί η γυμναστική σου προσφέρει χαλάρωση και τόνωση ταυτόχρονα με αποτέλεσμα αυτό να κάνει καλό και στην ψυχική ηρεμία ενός ατόμου.

5 Γερή άμυνα
Η συστηματική άσκηση αποδεδειγμένα τονώνει την άμυνα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο επιρρεπείς και ευπαθείς σε λοιμώξεις.
6 Πιο εύκολες οι «δύσκολες ημέρες»
Για τις γυναίκες οι δύσκολες ημέρες του μήνα γίνονται εύκολες. Αποδεδειγμένα η άσκηση συμβάλλει στη μείωση των μηνιαίων ενοχλήσεων της εμμήνου ρύσεως.

7 Περισσότερα χρόνια ζωής
Η άσκηση μακραίνει τη ζωή. Πλήθος ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική ενασχόληση με μια φυσική δραστηριότητα, έστω και το καθημερινό ζωηρό περπάτημα για λίγα λεπτά, προσθέτει χρόνια στη ζωή μας.