Αυτοσυγκεντρώσου και διώξε τις κακές σκέψεις

Απαιτεί μόνο λίγα λεπτά αλλά θα σε ηρεμήσει για ολόκληρη την ημέρα...

Η καθημερινή ρουτίνα, οι υποχρεώσεις και η κούραση γεμίζουν το μυαλό σου με διάφορες σκέψεις που σταδιακά συσσωρεύονται. Κάποια στιγμή όταν προκύψει ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα αντιλαμβάνεσαι ότι δύσκολα μπορείς να ανταπεξέλθεις αφού το μυαλό σου δεν είναι καθαρό και δεν καθίσταται ικανό να διυλίσει όλες τις πιθανές λύσεις.

Το αποτέλεσμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι ότι αυτό που χρειάζεται είναι να βρίσκεις χρόνο να ηρεμείς και να καθαρίζεις το μυαλό σου από τις περιττές έγνοιες έτσι ώστε να είσαι πιο αποδοτική αλλά και κυρίως ψυχολογικά ήρεμη.

Πώς θα το κάνεις;Βρες ένα ήσυχο μέρος με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο και πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Αν είναι μέσα σε ένα σπίτι διάλεξε ένα μέρος σκοτεινό και απόμακρο, αν είναι έξω τότε ένα μέρος στη φύση με ησυχία. Κλείσε τα μάτια σου και ξεκίνησε να αναπνέεις σιγά σιγά. Εισπνοή – εκπνοή. Εισπνοή – εκπνοή. Εστίασε στην αίσθηση και τους ήχους των ανασών σου. Αν το μυαλό σου πάει να ξεφύγει προσπάθησε να το συμμαζέψεις αμέσως. Μην κάνεις σκέψεις που αφορούν τη δουλειά, το μέλλον, τα λεφτά. Άδειασε τον εγκέφαλό σου και οξυγόνωσέ τον επαρκώς.

Το αποτέλεσμα: Η αυτοσυγκέντρωση μπορεί να σου προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης όταν αισθάνεσαι πνιγμένη και χαμένη. Οι ανάσες σου είναι πολύ σημαντικές για την υγεία σου ούτως ή άλλως και το να εστιάσεις σε αυτές σε βοηθάει να την εκτιμήσεις περισσότερο. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου, χαλάρωσε τα νεύρα σου. Σύντομα θα δεις ότι δε θα εκνευρίζεσαι με το παραμικρό και θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με ηρεμία, ψυχραιμία και προπάντων λογική.

πηγή: missbloom