Χαλάρωσε και απόλαυσέ το... Οι 5 "χρυσοί" κανόνες!

Μείωσε τους ρυθμούς της γρήγορης ζωής σου και ζήσε την κάθε στιγμή...

Δουλειά, υποχρεώσεις, νοικοκυριό, οικογένεια, παιδιά, σύζυγος, προσωπική ζωή. Έχεις φορτωθεί πολλά και με κάποιο τρόπο πρέπει να ανταπεξέλθεις. Οι ώρες που περνάς με τον εαυτό σου, όταν κάνεις ένα μπάνιο ή όταν βγαίνεις για έναν καφέ με τις φίλες σου είναι ανεκτίμητες, αλλά και παράλληλα ελάχιστες. Γι' αυτό πρέπει να βρεις άλλες διεξόδους που θα σε βοηθήσουν να ηρεμείς κάθε μέρα και από λίγο και σιγά σιγά να χαλαρώσεις εντελώς.

Η βάση στην οποία θα στηριχτείς και θα έχεις στο μυαλό σου πριν διαβάσεις τους παρακάτω τρόπους χαλάρωσης είναι ότι από την κάθε σου ενέργεια, όσο κουραστική ή όχι την βρίσκεις, πρέπει να ρουφάς όσα περισσότερα καλά γίνεται και να τα αξιοποιείς προς όφελός σου.

Το παιχνίδι των παιδιών
Η ώρα που παίζεις με τα παιδιά σου είναι ίσως η καλύτερη ώρα της ημέρας. Ωστόσο, μερικές φορές τα τόσα φορτία που κουβαλάς δε σε αφήνουν να το απολαύσεις.
Τώρα θα το κάνεις... Θα έχεις ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις σου, και αν όχι δεν χάλασε και ο κόσμος, θα έχεις κλείσει τα τηλέφωνα και θα αφοσιωθείς στα μικρά αυτά πλασματάκια που μπορούν να σε κάνουν να γίνεις πάλι παιδί, να ξεδώσεις, να παίξεις άλλους ρόλους και να μην σε ενδιαφέρει αν κάποιος θα σε κρίνει άσχημα ή όχι.
Έπειτα, λίγο πριν την ώρα του ύπνου, είναι σίγουρο ότι θα νιώθεις πιο γεμάτη και αποδεδειγμένα πιο ήρεμη.

Ο πολύτιμος σου χρόνος
Πόσες φορές την ημέρα θα ήθελες να κάνεις κάτι και σκέφτεσαι ότι δεν έχεις χρόνο; Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτή την δικαιολογία ξανά και ξανά και να πάρεις το πρόγραμμά σου στα χέρια σου. Ότι δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα μπορεί να περιμένει. Αντ' αυτού λίγη χαλάρωση δεν θα σε βλάψει. Όταν θα έχεις προγραμματίσει να κάνεις κάτι και δεν χωράει στο πρόγραμμά σου αυτό που θα ήθελες πραγματικά να κάνεις, μην σκας. Η καλύτερη λύση είναι να μην κάνεις κανένα από τα δυο. Κάτσε στο καναπέ σου, αποτίναξε οποιαδήποτε τύψη σε πνίγει και χάζεψε παλιές φωτογραφίες σου από ευτυχισμένες στιγμές που θα σε πλημμυρίσουν με αναμνήσεις και ωραία νοσταλγικά συναισθήματα. (Το ότι την άλλη μέρα, θα αναγκαστείς να φορτωθείς μια παραπάνω υποχρέωση δεν το αναλύουμε περαιτέρω).

Η συγκέντρωση της Κυριακής
Μην περιμένεις να επανενωθείς με την οικογένειά σου την Κυριακή, όταν θα σου έχει βγει όλη η κούραση της εβδομάδας και συνεπώς η βαρεμάρα. Φρόντισε να γεμίσεις την εβδομάδα σου με οικογενειακά δείπνα, που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους. Είτε στο δικό σου σπίτι με τα μέλη της δικής σου οικογένειας, είτε σε ένα άλλο κάποιου κοντινού συγγενή η ζεστή ατμόσφαιρα και η χαλάρωση θα αποδιώξει το άγχος που σε καταδιώκει και θα σε κάνει να νιώσεις άνετα.

Η ηρεμία του διαβάσματος
Μην επιχειρήσεις να ξεκινήσεις να διαβάσεις τις “50 αποχρώσεις του Γκρι” όταν έχεις ένταση από την δουλειά και δε θέλεις να δεις άνθρωπο μπροστά σου. Εκτός αν αυτό σε εξιτάρει και στραφείς προς τον σύντροφό σου χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματος προκειμένου να αποβάλλει κάθε αρνητική σκέψη. Η ποίηση σύμφωνα με έρευνες ηρεμεί το πνεύμα και ξεκουράζει το σώμα, ταξιδεύοντας το μυαλό σε ουτοπικά μέρη ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αρωγός για έναν ανέφελο ύπνο που θα σου προσφέρει την πολυπόθητη ξεκούραση. Επέλεξε τον αγαπημένο σου ποιητή και αφέσου στην αγκαλιά του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, ενός βιβλίου.

Ο σάκος του μποξ
Δεν έχεις την δυνατότητα να πας σπίτι σου να αρχίζεις να ουρλιάζεις και να σπας ότι βρεις μπροστά σου (...όπως στις ταινίες) γιατί μετά θα πρέπει να τα μαζέψεις εσύ. Θέλεις να ξεσπάσεις; Τι καλύτερο από την γυμναστική. Βαριέσαι τον διάδρομο; Κάνε καράτε, kick boxing, χορό. Απελευθέρωσε τα νεύρα και την υπερένταση που νιώθεις ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεις το σώμα σου. Αν είσαι λίγο πιο ήρεμη στις αντιδράσεις σου η yoga είναι μια καλή λύση για ηρεμία πνεύματος και σώματος. Κάνε εγγραφή στο πιο κοντινό γυμναστήριο και μην διστάσεις να περάσεις αρκετή ώρα εκεί μέχρι να νιώσεις καλά και να γυρίσεις σπίτι σου με αυτοπεποίθηση και χαρά.

Πηγή: missbloom