οι γυναίκες λατρεύουν το "Sexting"

H πλειοψηφία των ατόμων που στέλνει συχνότερα γυμνές φωτογραφίες ή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου (‘sexting’) είναι γυναίκες!!!


Τουλάχιστον σύμφωνα την έρευνα που έγινε από την Δρ. Diane Kholos Wysocki, καθηγήτρια κοινωνιολογίας και γυναικείων σπουδών του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και την Δρ. Cheryl Childers καθηγήτρια κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Washburn. (παρεπιπτόντος αν μας διαβάζει κάποιος ομογενής ας εξηγήσει στην  Dr. Diane τι σημαίνει το επώνυμο της στα Ελληνικά)

Χρησιμοποιώντας ως βάση για την τελική ανάλυση των αποτελεσμάτων ένα κάπως ασυνήθιστο σύνολο δεδομένων (μια online έρευνα 5.187 ενηλίκων επισκεπτών στην δικτυακή τοποθεσία AshleyMadison.com – ένα site ‘ηλεκτρονικής απιστίας’ όπου το επισκέπτονται κυρίως παντρεμένοι γυναίκες και άνδρες -) , οι ερευνήτριες έφτασαν σε δυο συμπεράσματα …πρώτον ότι η απιστία καλά κρατεί και δεύτερον ότι το ‘sexting’ βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.

Επιπλέον το 83% των γυναικών εμφανίστηκαν πιο πρόθυμες στο να συναντήσουν από κοντά τους άνδρες που γνώριζαν on-line,  από τους άνδρες χρήστες (αντίστοιχο ποσοστό 67%).

Παράλληλα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μικρότερη ανησυχία στο να ‘πιαστούν’ να στέλνουν σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα και γυμνές φωτογραφίες ή ακόμη να ‘καλύψουν’ τα ίχνη τους στο διαδίκτυο από ότι οι άνδρες συμμετέχοντες.

Ιωάννα Αγράφα