Χείλη

Ηεπιδερμίδα των χειλιών χρειάζεται περιποίηση όλους τους μήνες του χρόνου, κάτιπου πολλές φορές το ξεχνάμε αν και είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου.Παρατηρούμε συχνά ότι τα χείλη μας σκάνε και ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα καιχάνουν την απαλότητα και την λάμψη τους λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και απόπολλές άλλες αιτίες, όπως έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης και έλλειψη βιταμινών απότην διατροφή μας.


Πώς να περιποιηθούμε τα χείλη μας:
Μετά τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδαςπρωί και βράδυ κάντε ένα απαλό μασάζ στα χείλη με ένα ελαφρύ απολεπιστικόπροϊόν το οποίο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και μόνες σας αναμειγνύοντας ένακουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη . Στη συνέχειαξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό, πάρτε μια μικρή πετσέτα, βρέξτε τη με ζεστό νερό,στύψτε τη καλά και τρίψτε με αυτή απαλά τα χείλη σας για μερικά δευτερόλεπτα.Έπειτα απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Τα χείλη σας θα γίνουν απαλά και θαδείχνουν φανερά ενυδατωμένα.

Προσέξτε τα κραγιόν που χρησιμοποιείτε. Θα πρέπεινα μην τα ξηραίνουν και να περιέχουν ενυδατικά συστατικά, ώστε να περιποιούνταικαι να τα ενυδατώνουν κάθε φορά που το απλώνετε για να δώσετε χρώμα στα χείλησας.

Πίνετε πολύ μεταλλικό νερό, δύο λίτρα την ημέρα, γιατί ωςγνωστόν η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα, ιδιαίτερα αν παρουσιάζετε ξηρότητα καισε άλλες περιοχές του σώματός σας, δείγμα αφυδάτωσης του οργανισμού.

Εμπλουτίστε την διατροφή σας καθημερινά με άφθονα φρούτα καιλαχανικά τα οποία θα σας δώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες για ένα τέλειο δέρμα.

Το σωστό μακιγιάζ για όμορφα και σαρκώδη χείλη:
1.    Απλώστεστα χείλη μια καλή ενυδατική κρέμα
2.   Από πάνω απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα μέικ απ
3.    Ταμπονάρετετην περιοχή με μια πούδρα
4.    Με έναμαλακό μολύβι ένα τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν σας σχεδιάστε το περίγραμματων χειλιών. Εάν τα χείλη σας είναι λεπτά , για να φαίνονται πιο μεγάλα καισαρκώδη, περάστε το μολύβι ένα χιλιοστό πιο πάνω από το πραγματικό σαςπερίγραμμα με μεγάλη προσοχή ακολουθώντας το σχήμα των χειλιών σας
5.    Απλώστετο κραγιόν με ένα λεπτό πινέλο και γεμίστε το εσωτερικό των χειλιών
6.    Πάρτε ένακομμάτι χαρτί και φιλήστε το ώστε να αφαιρεθεί το πλεονάζον χρώμα
7.    Τέλοςαπλώστε ένα διάφανο λιπ γκλος για έξτρα λάμψη και όγκο