3 σημαντικά tips για να κάνεις αποτοξίνωση στο δέρμα σου

Φαντάσου μόνο αυτό: ολόκληρο χειμώνα παρέμενε εγκλωβισμένο μέσα σε στρώματα από ρούχα και πολιορκήθηκε από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Θες να μάθεις τις συνέπειες; Γδύσου και παρατήρησε τις ορατές βλάβες: πόσο ξηρό είναι, πόσα σπυράκια και κοκκινίλες υπάρχουν διάσπαρτα παντού. Αλλά, αν μπορούσες να δεις και πιο βαθιά στο δέρμα σου, θα έμενες εμβρόντητη από την πλειάδα των ιστών που έχουν γίνει αφυδατωμένοι και πρόωρα γερασμένοι εξαιτίας του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσεις μια νέα ιεροτελεστία φροντίδας: μάσκες για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, αιθέρια έλαια για αποτοξίνωση και αντιοξειδωτική προστασία, στεγνό βούρτσισμα και προϊόντα αναζωογόνησης.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο εξωτερικό όργανο του ανθρώπου, το οποίο σε σχέση με όλα τα άλλα όργανα που υπάρχουν μέσα στο σώμα σου υφίσταται τις μεγαλύτερες –και πιο ορατές– βλάβες που δημιουργούν το στρες, οι καταχρήσεις, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το πολύ κρύο ή η αφόρητη ζέστη, και, φυσικά, ο διαρκής εγκλωβισμός του κάτω από ρούχα.
1. Η αποτοξίνωση του δέρματος πρέπει να είναι σαν μια ιεροτελεστία: Μη βιάζεσαι, μην τρίβεις σκληρά, μην απλώνεις τις κρέμες σου πρόχειρα, μη χρησιμοποιείς ακατάλληλα προϊόντα.
2. Ενυδατώσου περισσότερο: Οι λοσιόν και οι κρέμες δε θα σου προσφέρουν τίποτε αν δεν αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες που βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί από μέσα προς τα έξω. Πίνε περισσότερο νερό, κατανάλωνε άφθονα φρούτα και λαχανικά.
3. Απολεπίσου ήπια: Ο βαθύς καθαρισμός βοηθά το δέρμα να απελευθερωθεί γρηγορότερα από τις τοξίνες, μιας και επιτρέπει στους πόρους να «αναπνεύσουν», επιτρέποντας στα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων να δράσουν βαθύτερα και αποτελεσματικότερα. Πριν το μπάνιο, μία ή δυο φορές την εβδομάδα, εφάρμοσε ένα ήπιο scrub σε όλο το σώμα επιμένοντας λίγο περισσότερο στα πιο σκληρά σημεία (αγκώνες, γόνατα, φτέρνες).