Μουντιάλ 2018: Οδηγός επιβίωσης μόνο για γυναίκες

Το ακούς συχνά τώρα τελευταία... Θα το ακούς όλο κι πιο συχνά από εδώ και πέρα καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει. Και είτε σου αρέσει, είτε όχι, αφορά και εσένα!
Σε περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που απολαμβάνουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο με την παρέα, τότε αυτό το κείμενο σε αφορά μόνο κατά το ήμισυ. Μόνο ως προς το πρώτο μέρος, αυτό της γενικής πληροφόρησης. Αν, όμως, ανήκεις στην πλειοψηφία των γυναικών που... "ΔΕΝ", τότε άνοιξε τα μάτια σου και μάθε τα πάντα.Για να μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε και δεν σε βοηθήσαμε, αυτή τη δύσκολη στιγμή!
Ξεκινάμε με τα βασικά λοιπόν. Ακόμη και αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το ποδόσφαιρο, μερικά βασικά πραγματάκια καλό είναι να τα γνωρίζεις. Έστω και για τις κουβέντες. Και που ξέρεις; Μπορεί κάποια από αυτές τις πληροφορίες να σου φανεί και χρήσιμη. Όλο και κάποιον μπορεί να ξαφνιάσεις με τις γνώσεις σου!
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, λοιπόν. FIFA World Cup αγγλιστί, Μουντιάλ ελληνιστί (!) Πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) που κατάφεραν να προκριθούν στα προκριματικά.
Και, όχι, φέτος η Ελλάδα δε συμμετέχει. Αποκλείστηκε από την Κροατία -έτσι για έχεις και μια μπόνους πληροφορία αν το φέρει η συζήτηση!
Το 2014 το Μουντιάλ διεξήχθη στο Ρίο της Βραζιλίας (χώρα, παρεμπιπτόντως που κατέχει τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του θεσμού, 5) και την κούπα σήκωσε η Γερμανία.
Φέτος η σέντρα σφυρίζεται στις 14 Ιουνίου στη Ρωσία, που φιλοξενεί όλη τη διοργάνωση, και ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου, που τελειώνουν και τα "βάσανά" σου!
Μέχρι τότε όμως, αν δεν "ψήνεσαι" με τίποτα να συμμετέχεις στις "εορταστικές" διαδικασίες, ιδού τι πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου για να περάσεις κι εσύ καλά:

1. Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποδοχή

Ένας μήνας είναι, θα περάσει. Κάνε υπομονή και μην γκρινιάζεις κάθε μέρα όλη μέρα για κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Αντίθετα, αν αποδεχτείς από νωρίς την κατάσταση και δεις τι εναλλακτικές έχεις θα δεις που ο χρόνος αυτός θα κυλήσει πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζεις.

2. Κέρδισε το πλεονέκτημα

Αντί να χάσεις "πόντους" από γκρίνια, φρόντισε να βγεις από "πάνω", εύκολα και ανώδυνα. Εκεί που εκείνος κανονίζει το rotation των σπιτιών -που θα δούμε τι- σιγουρέψου ότι ξέρεις τις μέρες που έχει "κληρώσει" το δικό σας σπίτι και φρόντισε να έχεις ψυγείο γεμάτο με μπύρες, ντουλάπια γεμάτα με τσιπς και ξηρούς καρπούς, κατάψυξη με παγωτό και τους καταλόγους με τα delivery της γειτονιάς σε σημείο βολής. Θα σε λατρέψει όχι μόνο ο "καλός" σου αλλά και οι κολλητοί του!

3. Όχι, θα κάτσεις να σκάσεις!

Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά από τις 3 το απόγευμα και τελειώνουν μετά τη 1 το πρωί -κατά μέσο όρο. Εντάξει, δεν έχουν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον αλλά εκείνος που παρακολουθεί Μουντιάλ... παρακολουθεί σωστά! Ε.. δεν είναι αυτή η καλύτερη ευκαιρία να κερδίσεις τον χαμένο χρόνο του χειμώνα; Σίγουρα υπάρχουν φίλες που δεν έχεις δει εδώ και καιρό όσο θα ήθελες. Ιδού η ευκαιρία. Κανονίστε εξόδους χαλαρές για ποτάκι και catching up και απολαύστε ηρεμία!!! Άλλη εναλλακτική είναι οι πανέμορφοι θερινοί, τους οποίους μπορείς να εκμεταλλευτείς και να δεις ταινίες που μαζί του δεν θα έβλεπες. Να η ευκαιρία Νο2.

4. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια

Μην πάει ο νους στο κακό. Κάτι πιο απλό θα προτείνουμε. Όσο εκείνος βλέπει πωρωμένα τους αγώνες του δες κι εσύ τις αγαπημένες σου σειρές χωρίς φόβο και πάθος! Αυτό το "κατακαημένο" το "Grey' s Anatomy", για παράδειγμα, που δεν το θέλει καθόλου. Έχει τελειώσει και ο 14ος κύκλος, κόσμος πάει κι έρχεται κι εσύ έχεις μείνει 5 σεζόν πίσω!!! Βολέψου στο δωματιάκι σου και δες τα στη δεύτερη τηλεόραση, ή στο Laptop αν δεν έχεις. Ή στο σπίτι της αδελφής σου ακόμη ακόμη!!!

5. Μην υπερεκτιμήσεις το sex appeal  σου - Θα... στραπατσαριστείς

Αν κάποια στιγμή μέσα σε αυτό τον μήνα τα έχεις κάνει όλα αλλά έχεις βαρεθεί πια και θέλεις κάπως να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον -ή έστω, το βλέμμα ρε αδελφέ- σκέψου καλά πριν προβείς σε ακραίες καταστάσεις που μπορεί να σου γυρίσουν boomerang... Εσύ μπορεί να θεωρείς "σιγουράκι" την αντίδρασή του όταν σταθείς ανάμεσα σε εκείνον και την οθόνη φορώντας το αγαπημένο του νεγκλιζέ, αλλά καλά θα κάνεις να αναθεωρήσεις. Η περίοδος αυτή ανατρέπει πολλά δεδομένα και δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δοκιμασίες. Άστο βρε παιδάκι μου καλύτερα. Λίγη υπομονή ακόμη..

6.  Πρόσεξε πώς θα του συμπαρασταθείς

Σε περίπτωση που δεις ακραίες εκδηλώσεις στεναχώριας, άγχους και στρες σε περίπτωση που χάσει η ομάδα που υποστηρίζει, μην τυχόν και διανοηθείς να ξεστομίσεις κάτι τύπου: "Έλα βρε, μην κάνεις έτσι. Ένα παιχνίδι είναι!". Αν το κάνεις, έχε απλά υπόψη σου ότι αναλαμβάνεις και τις συνέπειες των πράξεών σου και.. βοήθειά σου.

7. Κάτω τα χέρια από το τηλεκοντρόλ

Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε μόνο... Κινήσεις τύπου "για να δούμε λίγο τι έχουν τα άλλα κανάλια" εν μέσω Μουντιάλ, απαγορεύονται ρητά! Πήγαινε στη μικρή τηλεόραση να δεις ή αν δεν έχεις, πήγαινε στο... μπαλκόνι. Και μέτρα τ' άστρα. Καλύτερα!

8. Μην πιέζεις καταστάσεις

Εκτός από ποδοσφαιρική, αυτή είναι και μια περίοδος κοινωνικών εκδηλώσεων. Γάμοι και βαπτίσεις για παράδειγμα, είναι στο πικ τους! Ε, αν τύχει και μερικές ημερομηνίες συμπίπτουν με καμία "ματσάρα", μην το τραβήξεις το σκοινί!!! Πήγαινε μόνη σου. Στο κάτω κάτω δεν είναι δικό του λάθος αν υπάρχει άνθρωπος που έχει ζωή εκτός Μουντιάλ, έτσι δεν είναι;

9. Sit back and enjoy the ride

Μήπως να το δεις "αλλιώς" και να δομικάσεις αν καθίσεις μαζί του προς το τέλος; Μήπως το ευχαριστηθείς κιόλας; Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες. Το υπογράφουμε!