Ένα φρούτο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα… Να τα ιδανικά φρούτα που πρέπει να τρως

Γιατί τα φρούτα είναι τόσο καλά για την υγεία σου; Ποια ακριβώς θρεπτικά στοιχεία περιέχουν τα πιο δημοφιλή φρούτα που αξίζει να τρως.

Ανακάλυψε το μυστικό που κάνει τις παρακάτω επιλογές πλήρεις θρεπτικών συστατικών.

Μήλο (1 μεσαίο)

Θρεπτικό συστατικό
Κουερσετίνη: Η αντιοξειδωτική αυτή ουσία, η οποία συναντάται κυρίως στο φλοιό του εν λόγω φρούτου, προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου και βοηθά στην πρόληψη κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.
72 θερμίδες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες

Μύρτιλλο μακρόκαρπο (1 φλιτζάνι)

Θρεπτικό συστατικό
Πολυφαινόλες: Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες, που δρουν προστατευτικά για την υγεία της καρδιάς, περιέχονται στα μύρτιλλα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό.
44 θερμίδες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες

Γκρέιπφρουτ (1 μεγάλο)

Θρεπτικό συστατικό
Λυκοπένιο: Ένας μόνο καρπός θα σου δώσει περίπου 4 mg από αυτή την ουσία με την ισχυρή αντικαρκινική δράση, σχεδόν όσο και μία μεγάλη ντομάτα.
106 θερμίδες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες

Πορτοκάλι (1 μεσαίο)

Θρεπτικό συστατικό
Βιταμίνη C: Μόνο ένα πορτοκάλι αρκεί για τη συνιστώμενη ημερήσια δόση σου. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
69 θερμίδες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες

Αχλάδι (1 μεσαίο)

Θρεπτικό συστατικό
Διαλυτές φυτικές ίνες: Αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών φυτικών ινών που περιέχει το αχλάδι, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και του σακχάρου.
103 θερμίδες, 6 γραμμ. φυτικές ίνες

Ρόδι (1 μεσαίο)

Θρεπτικό συστατικό
Ανθοκυανίνες: Το αντιφλεγμονώδες αυτό συστατικό προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.
105 θερμίδες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες