Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν βουρτσίζεις την γλώσσα σου;


Το βούρτσισμα των δοντιών είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το παραμελούμε. 

Τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το μη τακτικό βούρτσισμα είναι πολλά. Εκτός από τα δόντια, όμως, πρέπει να βουρτσίζουμε επιμελώς και την γλώσσα.
Η γλώσσα απορροφά τα μικρόβια, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απειλητικά την υγεία. Ωστόσο, όταν πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια, τότε δημιουργούνται πολύ σοβαρά θέματα.
Αλλοίωση γεύσης
Όταν η γλώσσα δεν βουρτσίζεται, τότε τα βακτήρια δημιουργούν στην επιφάνεια μια επίστρωση από βακτήρια, υπολείμματα τροφών και νεκρά κύτταρα. Αυτά εμποδίζουν την αίσθηση της γεύσης. Όμως, το σωστό βούρτσισμα η γεύση θα επανέλθει.
Μόλυνση από μύκητες
Η μυκητίαση του στόματος οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μύκητα του γένους Candida. Το λευκό επίχρισμα στη γλώσσα είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της μυκητίασης της γλώσσας ή του στόματος γενικότερα. Το επίχρισμα αυτό δεν απομακρύνεται με το βούρτσισμα. Επιπλέον, είναι πιθανό να εμφανιστούν λευκές κηλίδες εσωτερικά στα μάγουλα.
Δυσοσμία στόματος
Η δυσοσμία του στόματος είναι το βασικότερο πρόβλημα για όποιον που δεν βουρτσίζει τη γλώσσα του. Αυτό οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων τα οποία συνήθως είναι στο πίσω μέρος της γλώσσας. Υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο για τον καθαρισμό της γλώσσας.