6 λάθη του πρώτου ραντεβού που καταλήγουν σε φιάσκο: Μη σαμποτάρεις τη σχέση!



6 λάθη του πρώτου ραντεβού που καταλήγουν σε φιάσκο: Μη σαμποτάρεις τη σχέση!
Η πρώτη εντύπωση είναι το ήμισυ του παντός όταν μιλάμε για σχέση, πόσο μάλλον αν ψάχνεις την πραγματική αγάπη. Και μπορεί να τα έχεις προσέξει όλα, από το σωστό μακιγιάζ, μέχρι το τι θα φορέσεις, υπάρχουν όμως μερικές συνήθειες που ίσως τα καταστρέφουν όλα! 

Από τις ερωτήσεις που κάνεις μέχρι τη γλώσσα του σώματός σου,  ολα μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία ή την αποτυχία του πρώτου ραντεβού. 
Η ψυχολόγος Rachel Maclynn του The Vida Consultancy εξηγεί στη Daily MaIl όλες αυτές τις συνήθειες που μπορούν να διορθωθούν αν μέχρι σήμερα κάθε σου ραντεβού πήγαινε στραβά. 

#1 Μήπως το ραντεβού γίνεται... συνέντευξη εργασίας; 

Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κλανεις στο πρώτο ραντεβού. Θυμήσου πως δεν είσαι σε συνέντευξη εργασίας γι΄αυτό ξέχνα ερωτήσεις που θα τον κάνουν να νιώθει πως περνάει από τεστ.

#2 Σε έπιασε το φεμινιστικό σου; 

Μπορεί αν είσαι η μεγαλύτερη φεμινίστρια, να θαυμάζεις τις γυναίκες που κάποτε έκαψαν τα σουτιέν τους για την λεγόμενη ισότητα, να θεωρείς τον εαυτό σου ισάξια με έναν άνδρα αλλά δε χρειάζεται να το αποδείξεις αυτό στο πρώτο ραντεβού. Άσε τον να νιώσει άνδρας και αν προσφερθεί να σε κεράσει, μη βγάλεις όλη σου τη φεμινιστική διάθεση τη δεδομένη στιγμή. 

#3 Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο; Πες όχι στον αρνητισμό και την κλάψα

Κάποιοι άνθρωποι εκ φύσεως βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο αντί για μισογεμάτο. Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία; Να θυμάσαι πως ο αρνητισμός δε βοηθάει σε κανένα τομέα, ούτε στον ερωτικό. Δίχως αυτοπεποίθηση και χωρίς εσύ η ίδια να θαυμάζεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να το κάνει ο άντρας που έχεις απέναντί σου; Ο αρνητισμός δεν είναι πόλος έλξης για τους άντρες. Αντίθετα τους απωθεί. 

#4 Μήπως καμπουριάζεις; Στάσου σωστά 

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να πει πολλά για εσένα πριν κάν ανοίξεις το στόμα σου. Αν κάθεσαι αδέξια, καμπουριάζοντας, με τα χέρια διπλωμένα δίνεις το μήνυμα της χαμηλής αυτοπεποίθησης, της άμυνας ή του έντονου άγχους και πίστεψέ μας, αυτό δεν είναι καλό ειδικά στο πρώτο ραντεβού. 

#5 Σαρκασμός: Δε θέλεις να τον κάνεις φιλαράκι, σωστά; 

Στην περίπτωση των φίλων ο σαρκασμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στην περίπτωση του άλλου φύλου, όταν ο στόχος είναι ερωτική σχέση. Όταν προσπαθείς να τραβήξεις τη συμπεριφορά ενός άντρα που σε ενδιαφέρει με όπλο σου το σαρκασμό, μάλλον σαμποτάρεις και ταπεινώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό, μειώνοντας τις πιθανότητες να σε δει θετικά. 

#6 Του στέλνεις το ένα μήνυμα μετά το άλλο; Μέγα λάθος 

Το ραντεβού είναι σαν το χορό. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι ζυγισμένες και να έχουν ισσορροπία. Πως θα σου φαινόταν ένας παρτενέρ που θα σε πάταγε συνέχεια; Μπορεί το viber και το messenger να σου προσφέρουν τη δυνατότητα φτηνής ή και δωρεάν ομιλίας, να έχεις πακέτο με δωρεάν sms αλλά αυτό δε σημαίνει πως όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Μη βομβαρδίζεις το στόχο σου με μηνύματα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον... φοβίσεις ή να τον ξενερώσεις.