Πως να απαλλαγείς από τον ιδρώτα ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες



1. Επίλεξε όσο πιο χαλαρά ρούχα μπορείς. Όσο λιγότερο ύφασμα αγγίζει το σώμα μας, τόσο πιο δροσερό είναι. Για τις γυναίκες, για παράδειγμα, ένα αεράτο maxi φόρεμα είναι καλύτερο από ένα εφαρμοστό μπλουζάκι ή παντελόνι.

2. Τα πλεκτά ρούχα με ανοιχτή ύφανση είναι αναμφισβήτητα ο πιο σίγουρος τρόπος να νιώθεις το αεράκι (όσο υπάρχει βέβαια).

3. Όχι στα συνθετικά υφάσματα. Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, αναπνέουν καλύτερα από τα συνθετικά, όπως ο πολυεστέρας. Απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και στεγνώνουν πιο εύκολα.

4. Κάνε ένα ζεστό ντους για να μειώσεις την θερμοκρασία του σώματος και να απομακρύνεις ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα που καθιστούν το σώμα θερμότερο. Μπορεί να νόμιζες ότι ένα κρύο ντους είναι πιο σωστό, αλλά στην πραγματικότητα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και θα αρχίσεις να ιδρώνεις ΑΜΕΣΩΣ.  

5. Πόνταρε σε ρούχα χωρίς φόδρα, αφού συνήθως είναι συνθετική.  Αυτό -όπως γράψαμε πιο πάνω- σημαίνει ότι το ύφασμα δεν αναπνέει και σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι συνεχώς σε σάουνα.

6. Φόρεσε κάλτσες! Ναι καλά διάβασες. Παρόλο που τα σανδάλια είναι φαινομενικά ο πιο λογικός τρόπος να νιώθεις δροσιά, μην ξεχνάς ότι τα ανοιχτά παπούτσια σημαίνουν βρωμιά και άρα ζεστά πόδια.

Οι κάλτσες βοηθούν να απορροφηθεί ο ιδρώτας και χαρίζουν αίσθηση καθαριότητας.

7. Προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα, αφού τα σκούρα απορροφούν το φως και σε κάνουν να ζεσταίνεσαι περισσότερο.

Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα σε βοηθούν να παραμένεις δροσερή/ός.