
- Φρούτα. Μήλα, αχλάδια, σταφύλι, κεράσια, φράουλες! Είτε παστά βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, είτε πλυμένα και κομμένα σε ταπεράκι. Προτιμήστε να καταναλώνετε τα φρούτα με τη φλούδα – πάντα καλά πλυμένα- καθώς θα σας παρέχουν ένα σημαντικό ποσό φυτικών ινών.
- Λαχανικά. Στικς καρότου, αγγουράκι, σέλινο, ντοματίνια, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες και λίπος
- Κράκερς, φρυγανιές, ρυζογκοφρέτες που μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με τυρί με χαμηλά λιπαρά ή/και γαλοπούλα.
- Μπάρες δημητριακών ή μπισκότα βρώμης που είναι χορταστικά!
- Ξηροί καρποί! Μπορείτε να τους έχετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα 12-13 αμύγδαλα περιέχουν 100 θερμίδες. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε πάντα τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς.
Tips
- Επιλέξτε πιάτα σχάρας ή βραστά ή στον ατμό, χωρίς επιπρόσθετες λαδερές ή κρεμώδεις σάλτσες.
- Eπιλέξτε ένα εστιατόριο που σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών: υγιεινές επιλογές, χορτοφαγικά γεύματα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές σάλτσες
- Τα εστιατόρια που σερβίρουν sushi είναι μια πολύ καλή επιλογή. Οι μπιραρίες σχετίζονται κυρίως με τηγανητά φαγητά, ενώ έχουν και πιάτα στη σχάρα τα οποία αποτελούν πιο υγιεινές επιλογές. Στα ιταλικά εστιατόρια επιλέξτε την πίτσα και τα ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα όπως επίσης και διάφορα χορτοφαγικά πιάτα
- Αποφύγετε όσο μπορείτε ψαροταβέρνες που σερβίρουν μόνο τηγανητά ψάρια και μαλάκια, τα οποία είναι πλούσια σε λίπος και υπερθερμιδικά
- Mπορείτε, αντί για ένα μεγάλο κυρίως γεύμα, να παραγγείλετε 2-3 ορεκτικά.