Πρόγραμμα ταχείας καύσης

Το επιπλέον λίπος, που συγκεντρώνεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, δεν σας εμποδίζει μόνο να κουμπώσετε το παντελόνι σας ή να φορέσετε ένα κοντό μπλουζάκι. Μπορεί να βλάψει την καρδιά σας και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη ή καρκίνου. Μην απογοητεύεστε όμως! Μπορείτε να ρίξετε την κοιλίτσα γρήγορα, απλά επιταχύνοντας το πρόγραμμα της άσκησής σας.

Ερευνητές από το Duke University χώρισαν σε δύο ομάδες 175 υπέρβαρους εθελοντές ηλικίας 40-65 ετών. Τα μέλη της πρώτης ομάδας ακολούθησαν ένα πρόγραμμα άσκησης ήπιας έντασης (π.χ. περπάτημα σε χαλαρό ρυθμό) για 30 λεπτά καθημερινά, 5 φορές την εβδομάδα, ενώ της δεύτερης ομάδας ακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα αλλά με περισσότερη ένταση. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι πρώτοι δεν αύξησαν την περιφέρεια της μέσης τους, παρόλο που το βάρος τους αυξήθηκε κατά περίπου ένα κιλό. Όσο για τους εθελοντές της δεύτερης ομάδας, στο ίδιο χρονικό διάστημα κατάφεραν να μειώσουν την περιφέρεια της μέσης και το λίπος κατά 7% και να χάσουν 2.5 κιλά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως όλες οι μορφές άσκησης αποτρέπουν τη δημιουργία λίπους στο σώμα. Παρ' όλα αυτά για να χάσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο. Πόσο; Αυξήστε το ρυθμό που περπατάτε, κάντε γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο. Αν είστε αρχάριες, ξεκινήστε με 10-15 λεπτά την ημέρα και αυξήστε σταδιακά το χρόνο της άσκησης.