Άψογο, φυσικό και αναλλοίωτο μακιγιάζ με 4 μόνο κινήσεις!

Με τα κατάλληλα προϊόντα και με λίγες έξυπνες κινήσεις μπορείς να έχεις ένα άψογο φυσικό μακιγιάζ που θα παραμείνει αναλλοίωτο για πολλές πολλές ώρες!!!
Βήμα 1: Δώσε Βάση!
Το πιο σημαντικό βήμα για ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι μια αψεγάδιαστη βάση!
Για να γίνει η βάση (foundation) ένα με την επιδερμίδα σου, θα πρέπει πρώτα (σε ένα ενυδατωμένο πρόσωπο) να εφαρμόσεις μια μικρή δόση primer.
Σου προτείνω το primer της Mac και το MAC Face and Body Foundation.
To primer θα σου προσφέρει κατευθείαν μια ματ όψη αλλά και τη σταθερότητα που θες για να γλιστρήσει ομοιόμορφα το φον ντε τεν σου και να διαρκέσει για ώρες!
Με τη βοήθεια ενός πινέλου makeup, άπλωσε μικρή ποσότητα από το foundation σταδιακά σε όλο το πρόσωπο σβήνοντας προς το λαιμό και δουλεύοντας το πολύ καλά. Άπλωσε επίσης και μια μικρή ποσότητα και κάτω από τα μάτια, για να δώσεις ένα ομοιόμορφο τόνο.
Στη συνέχεια άπλωσε με τα δάχτυλα σου ταμποναριστά το κονσίλερ (concealer), το οποίο θα είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από τη βάση σου, στη περιοχή των ματιών για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους και να δώσεις μια πιο ξεκούραστη όψη στο βλέμμα σου.
Τέλος, σταθεροποίησε το αποτέλεσμα με μια αέρινη διάφανη πούδρα που θα την απλώσεις σε μικρές δόσεις με ένα πινέλο πούδρας.
Βήμα 2: Για τα μάτια σου μόνο!
Πως μπορείς να απογειώσεις το βλέμμα σου:
- Καλοσχηματισμένα φρύδια που θα δώσουν ένταση και θα κολακέψουν το βλέμμα σου!
- Μια καλή μάσκαρα και απλά να την τοποθετήσεις σωστά!
Φρύδια: Διόρθωσε το σχήμα των φρυδιών σου με ένα μολύβι ή μια σκιά φρυδιών κοντά στη φυσική τους απόχρωση και γέμισε τα κενά που τυχόν υπάρχουν.
Μάτια: Αρχικά χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για να δώσεις μια όμορφη καμπύλη στις βλεφαρίδες σου. Έπειτα με ένα καφέ μολύβι κάνε ένα περίγραμμα στις κάτω βλεφαρίδες σου, σύρριζα από την εξωτερική γωνία του ματιού μέχρι περίπου στο μέσον. Με μια μπατονέτα ή το smudge brush γλύκανε λίγο το περίγραμμα ώστε να φαίνεται σαν φυσική σκίαση.
Ήρθε η ώρα να βάλεις τη μάσκαρα!
1ο στάδιο: Πέρασε 2-3 φορές τις βλεφαρίδες σου, δίνοντας πιο πολύ έμφαση στη βάση των βλεφαρίδων.
Περίμενε λίγο να στεγνώσει (όχι τελείως) και να σταθεροποιηθεί κάπως.
2ο στάδιο: Προχώρα λίγο πιο δυναμικά αυτή τη φορά! Ακούμπησε το βουρτσάκι στη βάση των βλεφαρίδων σου και με μια μικρή πίεση κλείνε τα μάτια σου κάθε φορά που περνάς τη στρώση. Πέρασε συνολικά 2-3 στρώσεις. Θα παρατηρήσεις πως είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αυξάνεται αυτόματα ο όγκος αλλά και το μήκος των βλεφαρίδων σου!
Βήμα 3: Δώσε λάμψη!
Δώσε φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο σου με τη βοήθεια ενός shimmer stick, όπως το shimmer panstick της MaxFactor, που θα απλώσεις ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά σου και το οποίο θα δουλέψεις με τα δάχτυλα σου.
Θα χαρίσει στο δέρμα σου μια φυσική γυαλάδα και ένα λαμπερό αποτέλεσμα το που θα διαμορφώσεις στη συνέχεια με την εφαρμογή του ρουζ. Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα απέφυγε το shimmer.
Επέλεξε ένα ρουζ, αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη σε αποχρώσεις του ροζ, ενώ αν είσαι σκουρόχρωμη σε αποχρώσεις του μπρονζέ ή της τερακότας.
Άπλωσε σταδιακά σε πολύ μικρές ποσότητες το ρουζ σου πάνω στο shimmer μέχρις ότου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Βήμα 4: Η τελευταία πινελιά!
Για να παραμείνει το αγαπημένο σου κραγιόν στη θέση του για πολλές πολλές ώρες, πέρασε τα χείλη σου πρώτα με λίγο makeup και πούδραρε. Στη συνέχεια με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με του κραγιόν επανασχεδίασε το σχήμα τους.
Με ένα πινέλο πέρασε μια καλή στρώση από το κραγιόν σου και έπειτα ταμπόναρε απαλά τα χείλη σου πάνω σε ένα χαρτομάντηλο. Μετά ξαναπέρνα μια δεύτερη στρώση από κραγιόν και είσαι έτοιμη!