Μυστικά για αποτοξίνωση και… μείωση κιλών

Η αποτοξίνωση είναι αναγκαία για τον οργανισμό. Κάποιοι λένε πως μια φορά τον μήνα χρειάζεται, αλλά ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Τώρα που το έχουμε ανάγκη όμως και με αυτά τα μυστικά αποτοξίνωσης, θα τα καταφέρουμε χωρίς να το παρακάνουμε γιατί κι αυτό δεν είναι σωστό, για τρεις μέρες. Αν το έχετε πάρει απόφαση, δείτε τι πρέπει να κάνετε και το σώμα σας πραγματικά θα “ξεφουσκώσει”.

1. Πίνετε πολύ νερό: Το λένε οι διαιτολόγοι αλλά εμείς, το κάνουμε; Ενάμιση με δυο λίτρα νερό είναι απαραίτητα για τις μέρες που κάνουμε αποτοξίνωση. Αν θέλετε το πρωί, βάλτε και λίγο χυμό λεμονιού στο νερό σας και το ίδιο κάντε και πριν κοιμηθείτε.

2. Πράσινα smoothies: Το σέλινο, το αγγούρι, ο μαϊντανός είναι φοβερά αποτοξινωτικά λαχανικά. Βάλτε στη μέρα σας ένα τέτοιο smoothie που θα σας δώσει και ενέργεια και θα “κάψει” και το λίπος. Ποιοι είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί:
  • Σέλινο, χυμό λεμονιού και μήλο
  • Σέλινο, αγγούρι, λεμόνι και μήλο
Αλλά και ό,τι άλλο εσείς επιλέξετε!

3. Τζίντζερ: Φτιάξτε ρόφημα με τζίντζερ που είναι ιδανικό για αποτοξίνωση και πιείτε δυο τρία φλιτζάνια μέσα στη μέρα. Βράστε σε νερό μισή ρίζα τζίντζερ, στύψτε μισό λεμόνι και το ρόφημά σας είναι έτοιμο!

4. Πράσινο τσάι: Να ένα ακόμη αποτοξινωτικό ρόφημα που έχει και αντιοξειδωτική δράση. Δυο φλιτζάνια τη μέρα είναι αρκετά.

5. Μαϊντανός και κόλιανδρος: Βάλτε στα φαγητά σας αυτά τα δυο μυρωδικά και θα δείτε πως θα καθαρίσει ο οργανισμός σας.

6. Όχι κόκκινο κρέας, τηγανιτά και τυριά: Τις μέρες που ακολουθείτε πρόγραμμα αποτοξίνωσης βγάλτε αυτές τις τροφές από τη ζωή σας.

7. Φρούτα και λαχανικά: Μπορεί ν΄ακούγεται δύσκολο αν όμως έστω για μία μέρα φάτε μόνο φρούτα ή λαχανικά δεν θα πιστεύετε τα θεαματικά αποτελέσματα που θα δείτε.

8. Ξεκουραστείτε: Επειδή ο οργανισμός δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες τροφές, ίσως νιώσετε καταβεβλημένη. Γι αυτό ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε καλά!

Ακολουθήστε κάποια ή όλα αυτά τα μυστικά αποτοξίνωσης και νιώστε τον εαυτό σας πιο… ελαφρύ πολύ γρήγορα!