Τρόφιμα που δρουν κατά της ακμής

Ποια είναι κατάλληλα για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος.
Η διατροφή που ακολουθούμαι παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία του οργανισμού αλλά και για την καλή κατάσταση του δέρματος. Όταν ο οργανισμός λειτουργεί σωστά τότε και το δέρμα, εσωτερικά, πραγματοποιεί τις λειτουργίες του, ώστε να είναι υγιές, λαμπερό και σφριγηλό. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι στην εμφάνιση και επιδείνωση της ακμής παίζει ρόλο και η κακή διατροφή με λιπαρά, τηγανιτά φαγητά, fast food καθώς και η ελάχιστη κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, που είναι πλούσιες πηγές σε συστατικά απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Αμύγδαλα και δημητριακά ολικής άλεσης: είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Όλα αυτά τα συστατικά συνεργάζονται για την μείωση της ακμής και την καλή κατάσταση του δέρματος.

Σολομός: ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες. Όλα αυτά τα συστατικά συμβάλουν στην αποκατάσταση του δέρματος καθώς και στην διατήρηση της υγείας των κυττάρων.

Πράσινα λαχανικά: τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σίδηρο, ασβέστιο και άλλα. Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο μπρόκολο, καταπολεμάει την ακμή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.  Ενώ η βιταμίνη C διατηρεί το δέρμα νεανικό προσφέροντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το σπανάκι, το μπρόκολο, το μαρούλι και η ρόκα είναι μερικά λαχανικά πολύ σημαντικά για την υγεία του δέρματος.

Καρότα: τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, που είναι μορφή της βιταμίνης Α και αποτελεί τον αιώνιο εχθρό της ακμής. Παράλληλα προσφέρει λάμψη στο δέρμα και ενισχύει το φυσικό μαύρισμα το καλοκαίρι.

Acai berries: αυτό το είδος μούρων είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, πολύ ισχυρά, που προστατεύουν το δέρμα από την καταστροφή και τη γήρανση, ενώ παράλληλα καταπολεμούν και την ακμή.

Αγγούρια: η φλούδα των αγγουριών είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που προλαμβάνει την εμφάνιση των σπυριών και διατηρεί τα σωστά επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Τα πλούσια σε νερό αγγούρια δεν είναι μόνο δροσιστικά, παράλληλα διατηρούν το δέρμα σωστό ενυδατωμένο. Για να καταναλώσετε αγγούρια με τη φλούδα τους, επιλέξτε αυτά που είναι βιολογικής καλλιέργειας.