Φάε όπως οι Ολυμπιονίκες: tips που σε κάνουν super!


Κορμάρα με… 12.000 θερμίδες την ημέρα είναι ο Michael Phelps, όμως, αν τις καταναλώσεις εσύ, μάλλον παλαιστή του σούμο θα θυμίζει. Ωστόσο, υπάρχουν 4 μυστικά στη διατροφή των Ολυμπιονικών, που μπορείς να υιοθετήσεις για να είσαι υγιής και fit!
Junk food: πίτσες και burgers είναι από τα αγαπημένα των Ολυμπιονικών, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι «κοινοί θνητοί» είναι να τα αποφεύγουμε εντελώς ή να τα καταναλώνουμε με μέτρο, αφού οι αθλητές καίνε 15 – 20 θερμίδες το λεπτό σε κάθε προπόνηση, κάτι που για εμάς φαντάζει απίθανο!
Λαχανικά και φρούτα: Aπό τις αγαπημένες ωμές τροφές των αθλητών, δίνουν βιταμίνες και κρατούν μακριά την κρυμμένη ζάχαρη και τις θερμίδες.
Αυγά: Πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, με την προϋπόθεση να κρατάς το ασπράδι και να αποφεύγεις τον κρόκο.
Καφές: Μία κούπα την ημέρα, χωρίς ζάχαρη ή με υποκατάστατο ζάχαρης και λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών. Το καφεδάκι τους οι Ολυμπιονίκες το πίνουν το πρωί, μαζί με ένα «γερό» πρωινό.
Κινόαμαύρο ρύζιζυμαρικά ολικής αλέσεως ή με σπανάκιφιλέτο κρέατοςσολωμός, είναι μερικά από τα πιάτα που φιγουράρουν στο γεύμα ή το δείπνο.
Χυμοί φρούτων και πράσινο τσάι δροσίζουν τους Ολυμπιονίκες, προσφέροντας στον οργανισμό τους πρωτεΐνες και μέσα για αποτοξίνωση.
Nερό: Εδώ δεν υπάρχει tip. Απλά πολύυυ νερό!