Όμορφη και στον… καύσωνα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εσείς θέλετε να δείχνετε όμορφη και περιποιημένη ακόμα κι όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!!!!! Ακολουθείστε τις συμβουλές που σας δίνουμε και να είστε σίγουρες ότι ακόμα και στον καύσωνα εσείς θα… λάμπετε.

1. Αλλάξτε τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιούσατε το χειμώνα

Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού σημαίνει ότι το πρόσωπό σας γίνεται πιο λιπαρό, γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να προσαρμόσετε στην εποχή την περιποίησή του. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε ένα κρεμώδες καθαριστικό προσώπου, καλό είναι να πάρετε ένα προϊόν σε μορφή αφρού ή ακόμα κι ένα προϊόν που περιέχει σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ για να καθαρίσετε σε βάθος το πρόσωπό σας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο, ενώ καλό θα είναι μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας να χρησιμοποιείτε κι ένα toner με βάση το σαλικυλικό οξύ για βαθύ καθαρισμό των πόρων. Πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξετε και την ενυδατική σας κρέμα, καθώς ένα ενυδατικό serum μπορεί να είναι αρκετό για το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Καλό είναι επίσης να ραντίζετε που και που το πρόσωπό σας με πράσινο τσάι ή προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν βιταμίνη C ή E.

2. Κάντε pealing από την κορυφή ως τα νύχια
Το καλοκαίρι πρέπει να είστε πιο σχολαστικές όσον αφορά στο pealing για να ξεβγάζετε από το δέμα σας το αντηλιακό σας και να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα. Επειδή το δέρμα το καλοκαίρι είναι λιγότερο ξηρό και ευαίσθητο είναι πιο εύκολο να κάνετε απολέπιση ακόμα και κάθε μέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ειδικά σφουγγάρια ή τις βούρτσες, ειδικές λοσιόν και κρέμες για το κορμί σας, ενώ για το πρόσωπο καλό είναι να κάνετε pealong μια ή δύο φορές την εβδομάδα.

3. Φοράτε το αντηλιακό σας κάθε μέρα πάνω και κάτω από το λαιμό
Στην αγορά υπάρχει πληθώρα αντηλιακών προϊόντων με δείκτες προστασίας από 15 έως 30, όμως αν βάλετε ενυδατική που π3εριέχει αντηλιακή προστασία δεν θα είστε προστατευμένες 100%.  Μπορείτε πάνω από το αντηλιακό σας να βάλετε make up με την προϋπόθεση όμως ότι έχετε καθαρίσει πολύ καλά το πρόσωπό σας. Μην ξεχνάτε ότι αντηλιακή πρέπει να βάζετε σε όλα τα μέρη του σώματός σας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, όπως, χέρια, ώμοι και λαιμός.

4. Καταπολεμείστε τα σκασμένα μέρη του σώματος και την ακμή στην πλάτη
Για να μαλακώσετε τα σκασμένα μέρη του σώματος χρησιμοποιείστε προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ, ενώ για να καταπολεμήσετε την ακμή στην πλάτη καλώ είναι να αλλάζετε αμέσως τη μπλούζα σας μετά το γυμναστήριο και να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν κατά της ακμής του προσώπου και για την πλάτη σας.

5. Μειώστε την όψη φλοιού πορτοκαλιού
Εντάξει θαύματα δεν γίνονται και η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνουμε την αμηχανία σας αν έχετε λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και ετοιμάζεστε να βάλετε το μαγιό σας. Για να μειώσετε όμως κάπως τον φλοιό πορτοκαλιού καλό είναι να πίνετε πολύ νερό και να αρχίσετε να προσέχετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας.