Μυστικά για τέλειο μαύρισμα!

Όσο ο καιρός «ανοίγει» τόσο θα κάνουμε την ηλιοθεραπεία και τα μπανάκια μας. Γι' αυτό ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα αποκτήσεις το σοκολατί χρώμα που τόσο ονειρεύεσαι!

1. Τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν απλώσεις την κορμάρα σου στον ήλιο, φρόντισε να έχεις απλώσει το αντηλιακό, ώστε να απορροφηθεί. 



2. Απέφυγε την ηλιοθεραπεία μεταξύ 11:00 και 16:00, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και καίνε περισσότερο.
Να θυμάσαι πως μπορείς να μαυρίσεις ακόμα και όταν έχει συννεφιά, αλλά και ότι το μαύρισμα δεν θέλει κόπο, αλλά... τρόπο (και χρόνο).



3. Ανανέωσε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες ή μετά από την βουτιά ή το παιχνίδι στην αμμουδιά.
Επίσης, χρησιμοποίησε αντηλιακό ακόμα κι αν έχεις «αράξει» κάτω από ομπρέλα.



4. Όσο ο ήλιος κάνει την δουλειά του στο κορμί σου, καλό θα είναι να προστατεύεις τα μάτια σου με γυαλιά ή καπέλο



5. «Tόνωσε» τον οργανισμό σου με φυσικούς χυμούς, αλλά και τροφές με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα (π.χ. ντομάτες, καρότα, ροδάκινα) που περιέχουν βιταμίνη C και Β-καροτένιο, ουσίες που βοηθούν στο μαύρισμα.



6. Για να αποφύγεις κοκκινίλες και εγκαύματα, την πρώτη μέρα έκθεσής σου στον ήλιο δεν πρέπει να κάτσεις περισσότερο από 15 λεπτά (αν έχεις ανοιχτά χρώματα) και 30 (αν έχεις σκούρα).
Σε περίπτωση που την «πατήσεις» φτιάξε μία μάσκα ανακούφισης, χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι αλόη σε τζελ και 1 κουταλιά γιαούρτι, την οποία θα απλώσεις εκεί που κάηκες και θα την αφαιρέσεις με δροσερό νερό, ύστερα από 20 λεπτά.



7. Αφού μαυρίσεις, θα πρέπει να το… διατηρήσεις

Μην παραλείπεις, λοιπόν, να βάζεις ενυδατική κρέμα 1 – 2 φορές την μέρα!