H σοκολάτα… αδυνατίζει!

Μία έρευνα που φέρνει τα πάνω κάτω για όσους αγαπούν την σοκολάτα δημοσιεύουν Αμερικανοί ερευνητές: όπως υποστηρίζουν, η λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους ΔΕΝ παχαίνει!

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν τη διατροφή περίπου 1.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη σωματικής μάζας τους.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι έτρωγαν 5 μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα ήταν κατά 2,3 έως 3,2 κιλά πιο αδύνατοι, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.

Αν και ο «γλυκός πειρασμός» περιέχει πολλή ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες, φαίνεται πως περιέχει και συστατικά που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες έχουν βρει πως η σοκολάτα -ιδίως η μαύρη- δρα ευεργετικά στην πίεση του αίματος, στο επίπεδο της χοληστερόλης και της ινσουλίνης, αλλά και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Πριν πέσουμε με τα μούτρα στις σοκολάτες πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν: μερικές φορές την εβδομάδα κάνει καλό… όχι το να τρώμε μέχρι σκασμού!
 
Πηγή: Αrchives of Internal Medicine