Το σωστό μακιγιάζ για το γραφείο

Σε κάθε περίσταση ταιριάζει και το κατάλληλο μακιγιάζ. Φαντάσου για παράδειγμα να εμφανιζόσουν μπροστά στον δυνάμει εργοδότη σου με ένα κατακόκκινο κραγιόν, eyeliner και ψεύτικες βλεφαρίδες! Πως, νομίζεις, ότι θα αντιδρούσε;
Από την άλλη, όμως, πιο είναι το σωστό μακιγιάζ που θα σε οδηγήσει με ασφάλεια στην επιτυχία για να ακολουθήσεις το πολυπόθητο "Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε"; Γιατί δεν πρέπει να τονίσεις τα χείλη σου; Πώς μπορείς να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει πιο δυναμικό και αποφασιστικό παρά το άγχος σου; Τι πρέπει να βάλεις στην τσάντα σου (εκτός από το CV σου);
 



 
1ο ΒηΜΑ:
Ξεκινάμε με το concealer. Το τοποθετούμε κάτω από τα μάτια και το ντεγκραντάρουμε μέχρι τους κροτάφους, ώστε να δώσουμε ξεκούραστη όψη στο βλέμμα μας. Επίσης, απλώνουμε concealer και στο κινητό μέρος του βλεφάρου μέχρι και κάτω από το φρύδι για να σβήσουμε τις δυσχρωμίες.



2ο ΒηΜΑ:
Επιλέγουμε ένα ελαφρύ make up και το απλώνουμε από την κορυφή της μύτης που είναι το πιο έντονο κόκκινο σημείο του προσώπου μας προς τα έξω σβήνοντας μέχρι το λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου. Έπειτα, πουδράρουμε για να εξασφαλίσουμε μια σταθερή βάση. 

 3ο βημα:
Τα φρύδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ένταση του βλέμματος. Τα καλοσχηματισμένα και πλούσια φρύδια προσθέτουν πόντους δυναμισμού. Για να τα πετύχουμε, ψεκάζουμε με λακ το ειδικό βουρτσάκι για τα φρύδια κι έπειτα τα χτενίζουμε με ανοδική φορά. Σαν δεύτερο βήμα, γεμίζουμε τα κενά με καφέ μολύβι και ξαναχτενίζουμε ανοδικά ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε natural αποτέλεσμα στο look μας.
  
4ο βημα: 
Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε όταν έχουμε μια επικείμενη συνέντευξη είναι να μουντζουρωθούμε και να σπαταλήσουμε χρόνο για να φιξάρουμε το μακιγιάζ μας. Για τον λόγο αυτό, τοποθετούμε κάτω από τα μάτια διάφανη ή παιδική πούδρα (ταλκ). Έτσι, η σκιά που θα “τρέξει” δεν θα λερώσει το πρόσωπό μας.



5ο βημα:
Επιλέγουμε μια καφέ ανοιχτόχρωμη και ελαφρώς ιριδίζουσα σκιά και την απλώνουμε σε όλο το καπάκι του ματιού αλλά και στη ρίζα του κάτω βλεφάρου.



6ο βημα:
Με ένα πιο φαρδύ τρίχινο πινέλο βάζουμε μπεζ ιριδίζουσα σκιά κάτω από το τόξο των φρυδιών. Με τον τρόπο αυτό τα μάτια μας εμφανίζονται πιο “ανασηκωμένα”.




 7ο βημα:
Συνεχίζουμε απλώνοντας eyeliner ή μαύρο μολύβι στις ρίζες του άνω και κάτω βλεφάρου για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα.


 8ο βημα:
Παίρνουμε ένα πλάγιο πινέλο και μια μαύρη ματ σκιά και την περνάμε πάνω από το σημείο που τοποθετήσαμε το eyeliner ή το μολύβι. Έτσι δημιουργούμε όμορφα σβησίματα και το μακιγιάζ των ματιών μας είναι μεν έντονο αλλά πιο φυσικό και πρωινό.

9ο βημα:
Ήρθε η ώρα να δώσουμε βάθος στο βλέμμα μας! Παίρνουμε μια καφέ ματ σκιά 1-2 τόνους πιο σκούρα από αυτή που απλώσαμε σαν βάση και διαγράφουμε μια γραμμή ακριβώς πάνω στο κόκαλο του ματιού. Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία και σβήνουμε σταδιακά προς τα έξω. 

10ο βημα:  
Αφαιρούμε την πούδρα κάτω από τα μάτια με ένα φαρδύ πινέλο κι έπειτα απλώνουμε μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώσαμε το μακιγιάζ των ματιών που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι στο μακιγιάζ γραφείου ή το μακιγιάζ της συνέντευξης.


11ο βημα:
Επιλέγουμε ένα ρουζ σε βερικοκί απόχρωση (ταιριάζει σε όλους τους τόνους και δίνει δροσερό και υγιές αποτέλεσμα στο πρόσωπό μας). Ξεκινάμε από τους κροτάφους και καταλήγουμε στα μήλα. 
12ο βημα:
Με ένα φυσικό μολύβι χειλιών σχηματίζουμε το περίγραμμα και έπειτα απλώνουμε lip gloss σε φυσική απόχρωση ή εντελώς άχρωμο. Έτσι, ακόμη και αν φύγει το lip gloss θα έχουμε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ στα μάτια μας.



Το μακιγιάζ της συνέντευξης έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία ή άγχος ότι το μακιγιάζ σου μπορεί να αλλοιωθεί, τοποθέτησε προηγουμένως μια βάση ή πάρε μαζί σου την πούδρα σου. Πριν το ραντεβού σου κάνε ένα τελευταίο check στο καθρεφτάκι και αν δεις οποιεσδήποτε ατέλειες, διόρθωσε κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις με το σφουγγαράκι της πούδρας σου. Καλή επιτυχία!